طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

واکسن کرونا نخرید، تقلبی است| زمان آغاز واکسیناسیون عمومی اعلام شد

  • کد خبر: ۶۲۳۲۲
  • ۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
واکسن کرونا نخرید، تقلبی است| زمان آغاز واکسیناسیون عمومی اعلام شد
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه بر اساس اولویت‌ها فعلا تزریق واکسن کرونا فقط در بیمارستان‌ها و برای کادر درمان انجام می‌شود گفت: توزیع عمومی واکسن‌های داخلی در خرداد و تیر ۱۴۰۰ انجام خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدحیدر محمدی مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در برنامه نوروزی «تهران ما سلامت» رادیو تهران در خصوص تامین واکسن در کشور و ساخت واکسن‌های ملی اظهار داشت: برای تامین واکسن مسیر واردات، قرارداد و ساخت داخلی را پیش رو داریم. با توجه به اینکه می‌دانستیم اولین تاریخ تولید و عرضه واکسن داخلی زودتر از خرداد امسال امکانپذیر نخواهد بود باید واکسن را وارد می‌کردیم که واکسن‌های استرازنکا، اسپوتنیک و بهارات از آن جمله هستند. واردات این واکسن‌ها تا عرضه واکسن داخلی ادامه خواهد داشت.

 

تلاش اکتوور برای تولید مشترکواکسن روسی

وی افزود: اولین شرکتی که تولید آن در اردیبهشت به حجم اولیه ماهی ۱.۵ میلیون می‌رسد مجموعه برکت و شرکت شفافارمد است که مطالعات بالینی آن تا خردادماه طول خواهد کشید. بلافاصله پس از تایید فاز سوم مطالعات بالینی، واکسن کوو برکت به صورت عمومی توزیع می‌شود. مقدار تولید این واکسن از تیرماه به حجم بالاتر خواهد رسید.

 

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره تولید واکسن انستیتو پاستور که با همکاری کوبا ساخته می‌شود اظهار داشت: توزیع واکسن مشترک این موسسه و کوبا که "سوبرنا" نام دارد در صورت تایید فاز ۳ مطالعات بالینی با ۲.۵ میلیون تولید به صورت عمومی در خردادماه توزیع خواهد شد.

 

وی درباره تولید واکسن اسپوتنیک در داخل کشور توسط مجموعه "اکتوور" خبر داد و گفت: این واکسن هم در خرداد و تیر به صورت قراردادی تولید می‌شود.

 

حیدری درباره واکسن مشترک مجموعه میلاد نور و موسسه رازی خاطر نشان کرد: این واکسن هم اواخر تابستان وارد چرخه توزیع می‌شود. عملا از آخر خرداد و اوایل تیر اگر مشکلی پیش نیاید تولید و توزیع و واکسیناسیون انبوه به صورت گسترده‌تر انجام و موجب رفع نگرانی‌ها خواهد شد.

 

واردات واکسن در کشور ما انحصاری نیست

وی با اعلام انتشار دومین فراخوان عمومی واردات واکسن کرونا در اول فروردین ۱۴۰۰ به خاطر اینکه بعضا گفته می‌شد واردات واکسن انحصاری شده است گفت: هیچوقت واردات واکسن ما انحصاری نبوده است. بخشی از واکسن‌های مورد استفاده ما توسط دو موسسه رازی و پاستور ساخته می‌شود و بخشی از واردات واکسن هم توسط برخی شرکت‌های خصوصی انجام می‌گیرد، ولی توسط وزارت بهداشت خریداری می‌شود. در رابطه با واکسن کرونا هم انتشار فراخوان اول با هدف استفاده از هیات امنای ارزی انجام شد که این مجموعه دولتی بوده و توان محدودی دارد به همین دلیل تصمیم گرفتیم از توان همه شرکت‌های خصوصی که در این کار تجربه دارند استفاده کنیم.

 

محمدی افزود: بخش خصوصی محدودیت‌های بخش دولتی را ندارد و چابک‌تر است و بعضا تبادلات مالی سریعتری هم دارد. هر شرکت خصوصی مجاز وارداتی و مورد تایید به شرط اینکه نامه تایید نمایندگی مثل اسپوتنیک، بهارات هند و آسترازنکا را بیاورد و سفارت هم آن را تایید کند اجازه پیدا می‌کند این واردات را به کشور انجام دهد اگرچه معمولا شرکت‌های خارجی نمایندگی را به هر مجموعه‌ای نمی‌دهند. برخی از شرکت‌های خارجی در ایران نماینده دارند که اولویت با نمایندگان این شرکت‌ها در ایران است.

واکسن کرونا رایگان است

محمدی با تایید احتمال ورود واکسن‌ها به بازار سیاه اظهار داشت: متاسفانه نشت واکسن به بازار غیررسمی همیشه بوده است. برخی از واکسن‌ها هم اصل نیستند. ممکن است شرکتی یا شخصی با چمدان این واکسن را وارد کنند و یا اشخاصی سرنگ خالی را پر می‌کنند و به نام واکسن می‌فروشند همانطور که در فروش داروی رمدسیویر این اتفاق رخ داد. برخی اشخاص ویال‌های سفتری اکسون و سفازولین تولید داخل را با هم ترکیب کرده و به عنوان آمپول رمدسیویر و به مبلغ ۵۰ میلیون تومان می‌فروختند.

 

وی تاکید کرد: تا این لحظه گزارشی مبنی بر فروش واکسن اصلی در بازار نداشته ایم. گزارش‌هایی مبنی بر فروش واکسن تقلبی وجود داشته است. با توجه به اینکه واکسن در کشور به صورت رایگان ارائه می‌شود به مرد هشدار می‌دهیم از خرید واکسن امتناع کنند، چون اگر کسی بخواهد آن را بفروشد حتما این واکسن مشکل دارد.



فعلا تزریق واکسن کرونا فقط در بیمارستان‌ها انجام می‌شود

محمدی درباره سازوکار تامین و توزیع واکسن گفت: تمامی پیش بینی‌ها انجام شده است. پس از تامین واکسن توسط بخش خصوصی یا دولتی، واکسن‌ها در اختیار معاونت بهداشت قرار می‌گیرد و پس از تایید و برچسب گذاری و شناسه گذاری واکسن‌ها در معاونت‌های بهداشت سراسر کشور و مراکز بهداشت به صورت شاخه‌ای توزیع می‌شود. فعلا این واکسن‌ها در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود و با تامین واکسن‌های بیشتر گروه‌های اولویت دار به ترتیب اولویت در مراکز بهداشت مورد تزریق قرار می‌گیرند.

 

وی با اشاره به اینکه هنوز تزریق واکسن در داروخانه‌ها قطعی نشده است گفت: اساس برنامه ریزی ما انجام واکسیناسیون در مراکز درمانی و بهداشت است اگر نیاز شود اینکار در برخی داروخانه‌ها که امکانات لازم را دارند استفاده خواهد شد.



تزریق واکسن در کادر درمان تهران بیشتر است

محمدی بر اجرای عدالت در تزریق واکسن به کادر درمان تاکید کرد و گفت: اولویت با کادر بهداشت و درمان بوده و توزیع واکسن به نسبت برابر انجام می‌شود. تزریق در کادر درمان تهران به دلیل بالا بودن تعداد، بیشتر است. نقشه تزریق واکسن در سامانه تی تک وجود دارد. بیشترین تزریق تا به امروز توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و اصفهان صورت گرفته است. حدود ۸۰۰ هزار واکسن تا به امروز وارد و توزیع و به نسبت برابر انجام شده است. ان شاء الله از خرداد واکسیناسیون با گستردگی بیشتر انجام خواهد شد.

 

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره وضعیت واکسن‌های سینوواک و سینوفارم گفت: واکسنی در ایران تایید می‌شود که پرونده جامع دارویی داشته و توسط کارشناسان اداره بیولوژیک سازمان غذا و دارو تایید شده باشد. سینوواک این پرونده را تحویل ما نداده است و مجوزی هم برای واردات ندارد. اما سینوفارم توانسته تایید اضطراری دریافت کند تا ۲۵۰ هزار دوز واکسن از طریق وزارت خارجه وارد شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->